Get Adobe Flash player

SPREMENI JEZIK:

Izberi jezik vmesnika!

 

Festival »Sredi zvezd«

SREDI_ZVEZD

ORGANIZACIJO FESTIVALA SREDI ZVEZD JE V LETU 2014 CANTEMUS predal v organizacijo  JSKD RS, OI ŽALEC v sodelovanju z Občino Žalec in ZKŠT Žalec.

15. Festival bo 18. maja 2019

VABLJENI !

 

NAKLJUČNI VIDEO:

NAKLJUČNE FOTOGRAFIJE

canntemus12let099 dsc_2344

AKTUALNO:

Božični koncert na Bledu

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

 

 zasedba 2023: Vesna, Monika, Nina, Matija, Matevž, Matjaž

 

 

 

 

 

 

 


ZADNJE NOVICE:

Zopet na Bledu na

tradicionalnem Božičnem koncertu

 

*************************************

Na festivalu Sredi zvezd 2019 smo osvojili

1. nagrado žirije in publike

 

 

 

 

pred Gastro Pubom Kolodvor v Žalcu

 Matjaž Kač – umetniški vodja

Izhaja iz pevske družine, peti je začel zelo zgodaj – takoj v osnovni šoli. Obiskoval je nižjo glasbeno šolo v Žalcu, dve študijski leti pa stalni zborovodski seminar v Celju pri prof. Vidu Marcenu, kjer se je podrobneje seznanil z zborovodstvom, tehnikami dirigiranja …
Sicer je gradbinec in je bil dolga leta zaposlen pri zasebnem podjetju Cigrad d.o.o. Šoštanj, kot vodja gradbišč. Ker je tudi to podjetje prizadela gradbena kriza,  se je po letu dni zaposlil v stanovanjskem podjetju LINEA d.o.o. Velenje.

KM-slika

Matjaž Kač

 

 

 • Kot zborovodja se  je prvič preizkušal l. 1985 v Šempetru z MoPZ

»Zbor je deloval nekaj časa z različnimi zborovodji,  nekaj mesecev  sem jih   vodil tudi jaz, zaradi kadrovske problematike v naslednji sezoni nismo  nadaljevali, šele leta 1991 je zbor zopet zaživel in si nadel ime Savinjski zvon.«

 •  v začetku leta 1991 je prevzel strokovno vodstvo MoPZ Svobode Prebold

»Z MoPZ Svoboda Prebold sem pridobil pomembne izkušnje. Ta zbor ima zelo kompakten moški zvok in s poseganjem po zahtevnejši literaturi je pridobil veliko tehnike, občutka in samega znanja. To je zelo izkušen zbor, ki letno opravi do 40 nastopov, leta 2000 pa je slavil svoj 80-letni obstoj in se uvrstil na Medobmočno revijo.  Trenutno  je zbor po mnenju stroke med boljšimi moškimi zbori v žalskem območju, kar pevcem in meni veliko pomeni.  Škoda je le, da ni dovolj podmladka.  V šolstvu bi se morali zavedati, da je vzgoja pevcev nujna za obstoj moških zborov.« V letu 2005 je zbor praznoval svoj 85-ti jubilej, ki ga je obeležil z jubilejnim koncertom, konec istega leta je zaokrožil delovanje v tem zboru.

 • l. 1994 MoPZ Šmartno ob Paki

»MoPZ Šmartno ob Paki sem prevzel začasno, a sem vztrajal z delom kar pet sezon, oz. dokler se je dalo:  moji kriteriji so bili zanje prestrogi, za nekatere pevce – predvsem mlajše pa je bil cilj peti v Mešanem zboru, tako smo skupaj s predsednikom društva in ustanovnim predsednikom ustanovili Mešani zbor. Moški zbor pa je našel interese v cerkvi.  Tako smo leta 1998 prenehali sodelovati. Sicer pa smo dobro delali in zbor je pridobil na kakovostni ravni.«

 

 • l. 1995 oktet Voglarji – Vinska Gora,

»Oktet Voglarji je bil prvi izziv za delo z manjšo skupino.  Prvo leto smo precej garali in naredili, v kasnejših letih pa smo se nenehno spopadali s kadrom – iskanje ustreznega 2.basa . Sicer je v vseh letih delovanja oktet veliko naredil, doživel in pokazal, ter upravičil delovanje v kraju samem, kot tudi navzven.  Kot marsikje, je tudi tu bil odnos KS in samega društva zelo mačehovski, tako je veselje jenjalo in tako smo se leta 2001 odločili do nadaljnjega pavzirati.«

 •  l. 1996 MePZ Celeia Celje,

»V zbor sem prišel kot pevec, saj je v zboru pelo kar nekaj kolegov in tudi žena. Skozi delo dveh sezon v katerih se je zbor preoblikoval v društvo, je zbor ostal brez zborovodje, vodstvo je prosilo mene za začasno pomoč, ki pa se je glede na obojestransko zadovoljstvo spremenila v redno sodelovanje.  Danes mi ni žal, saj sem dobro izkoristil dano možnost, zbor popeljal v sam vrh Celjskega petja in tako uspel. V zadnjih letih 1999, 2000, 2001 in 2002 se je zbor uvrstil in predstavil na Medobmočnih revijah in tudi tam dokazal, da sodi med boljše zbore Celjskega območja.  Trikrat se je ženski del zbora samostojno predstavil na območnih revijah in se dvakrat uvrstil na Medobmočno srečanje. Zbor je v letu 2002 praznoval 35 letnico delovanja, s sezono 2002/03 pa sem zaokrožil delovanje v tem zboru, saj časovno ne utegnem več.«

 • leta 1998 soustanovitelj MePZ Šmartno ob Paki

»Na željo in pobudo predstavnikov KD, Občine in mlajših pevcev MoPZ, smo januarja 1998 izvedli avdicijo in pričeli z delom MePZ Šmartno ob Paki.  To je mlajši zbor po stažu in po povprečni starosti pevcev, ki pa nadaljuje tradicijo petja v Šmartnem ob Paki.  Zbor še zori, ima pa dobre ambicije.  V letu 2002  se je uvrstil in predstavil na medobmočnem srečanju v Celju.  V letu 2003 je zbor praznoval svoj 5-ti rojstni dan….«

 • 13.novembra 2004 se je zbor predstavil na regijskem tekmovanju “od Celja do Koroške” v Žalcu in s 79,70 točk prejel srebrno priznanje strokovne žirije.
 • 3.decembra 2005 se je zbor predstavil na regijskem srečanju zborov “Sozvočenja” v Laškem.
 • 26.novembra 2006 se je zbor že drugič predstavil na regijskem tekmovanju “od Celja do Koroške” v Mežici in prejel 68 točk
 • 19.aprila 2008 je zbor praznoval svojo 10-letnico!
 • 2009 tekmovanje RTV SLO Med dvema zboroma, 20.12.2009 – FINALE – MePZ Šmartno – zmagovalec turnirja (rezultat:   MePZ Šmartno ob Paki: 23.279 glasov,  ŽPZ Znamenje Volče: 18.116 glasov)
 • 2010 – Nastop na prireditvi Slovenec leta
 • 2011 – Nastop v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, plaketa Občine Šmartno ob Paki
 • 2013 – praznovanje 15 letnice, regijsko tekmovanje pevskih zborov
 • 2014 – projekt S pesmijo po Koroški, uvrstitev na regijski nivo
 • 2015 – projekt Ko zvečer sva sama, dalmatinski večer s klapo Kampanel,
 • 2016 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, gostitev zbora Cantemus iz Kamnika,
 • 2017 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, uvrstitev na regijski nivo
 • 2018 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, praznovanje 20 letnice s slavnostnim koncertom, regijski nivo
 • 2019 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, uvrstitev na regijski nivo
 • leta 1998 je ustanovil Savinjski komorni Zbor Žalec – zdaj POPseSLISH,

»Na željo in pobudo pevcev, ki so se gibali v mojem krogu smo želeli ustanoviti manjšo zasedbo, ki bi se občasno zbirala in prepevala za svoje potrebe in želje (za dušo), ter po potrebi za izbrano občinstvo. Ker pa je želja dobila večje razsežnosti, željo po takšnem sestavu je namreč pokazalo večje število pevcev, sem se odločil poizkusiti v komorni zasedbi. Člani tega zbora prepevajo še v drugih zborih, ker pa je večina pevcev iz Savinjske doline, z izborom imena nismo imeli težav. Potrebe in zanimanje za takšen sestav je pokazalo Kulturno umetniško društvo Svoboda Žalec in tako smo se uradno registrirali kot sekcija pri KUD Svoboda Žalec z imenom Savinjski komorni zbor.  Zbor združuje 28 pevcev in pevk iz Savinjske doline in njene okolice.   Do sedaj se je zbor vsako leto predstavil na območni reviji, kot eden boljših zborov Žalskega območja, se vsakič uvrstil in zelo dobro predstavil tudi na medobmočni reviji, v letu 2001 pa dobil tudi zeleno luč za Državno tekmovanje.”

V sezoni 2001-02 v program uvrstili vokalni pop in jazz …

 • 3.decembra 2005 se je zbor predstavil na regijskem srečanju zborov “Sozvočenja” v Laškem.
 • 26.novembra 2006 se je zbor predstavil na regijskem tekmovanju “od Celja do Koroške” v Mežici
 • 30.maja 2008 je zbor izvedel velik projekt ob 10-letnici!
 • oktobra 2008 se zbor preimenuje v zbor POPseSLISH
 • 2010 projekt Dalmacija in nato sodelovanje z Dalmatinskimi klapami: Cambi, Kumpanji, RagusaWechia, Mali Grad, Sol, Ragusa in več-krat z Vinkom Coce-tom ter klapo Kampanel.
 • 2011 – gostovanje v Sarajevu 2 koncerta in 2 nastopa
 • 2012 – “maratonski” Koncert s klapo Kampanel v Šempetru
 • 2013 koncert ob 15 – letnici delovanja, dalmatinski večer s klapo Kampanel
 • 2014 projekt: Filmska glasba s tolkalisti in ansamblom, dalmatinski večer s klapo Kampanel
 • 2015 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, uvrstitev na regijski nivo
 • 2016 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, projekt glasba s filmov in plesov s tolkalisti in ansamblom
 • 2017 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, projekt Od Klasike do Rocka z Josip Brass bandom
 • 2018 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, praznovanje 20-letnice, uvrstitev na regijski nivo
 • 2019 – dalmatinski večer s klapo Kampanel, koncert Glasba za vse okuse, uvrstitev na regijski nivo
 • 2019 – Regijsko tekmovanje v Dravogradu, srebrno priznanje 79tč
 • 2020 – dalmatinski večer s klapo Kampanel
 • 2022 – območna revija, uvrstitev v regijski nivo

 

 • v letu 2000 ustanovil vokalno skupino Cantemus,

»Vokalna skupina Cantémus deluje od oktobra 2000. Da sem skupaj zbral pevce, ki že sicer prepevajo v številnih sestavih,  je bilo potrebno nekaj čisto posebnega – to pa je želja po – za vse nas novih zvrsteh glasbe – vokalna zabavna glasba in vokalni jazz.  Imeli smo veliko nastopov, se dokazovali na mnogih odrih in povsod naleteli na dober odmev publike in dobre kritike stroke, kar dokazuje, da smo na pravi poti.  Skladbe in priredbe, ki jih izvajamo so nekaj posebnega in so zanimive za publiko, ki je željna sprememb. Skupina šteje trenutno sedem članov.”

Štirikrat so se uvrstili na  republiško srečanje MVS in tako postali nosilec zlatega žiga JSKD in leta 2003 prejeli še posebno nagrado za najboljši spored in najboljšo izvedbo.     

7.junija 2003 so izvedli 1. festival “Sredi zvezd” in prejeli 2. nagrado publike

14. in 15. maja 2004 so izvedli 2. festival “Sredi zvezd…” v Žalcu, kjer je naša skupina prejela 3. nagrado žirije in 3. nagrado publike.

16. julija so zapeli na večeru duhovne glasbe v Kaštel Kambelovcu pri Splitu, 17.julija pa sodelovali na festivalu Dalmatinske pisme “Kaštela”, kjer je Matjaž prejel  3. nagrado žirije za priredbo skladbe “Sječanje na Velu Luku”.  Festival je posnela HTV!

29. julija so se predstavili na festivalu Vokal.total v Grazu, ki ga je bilo možno spremljati v živo prek spleta.

Leto 2005 – leto praznovanja 5-lenice in leto sprememb. V zasedbi je prišlo do  kadrovskih sprememb, tudi to leto so bili na festivalu v Dalmaciji.

Leto 2006 – še eno uspešno leto (Festival Sredi zvezd, Festival dalmatinske pisme …)

Leto 2007 – Turneja po Dalmaciji (Murter, Slano, Budva, Cavtat, Mljet); Absolutni zmagovalci festivala Sredi zvezd, nastop s skupino Flying Pickets, bronasta nagrada Matjažu za priredbo in srebrna nagrada za izvedbo na VDP v Dalmaciji, bronasta plaketa na festivalu Vokal.total Graz, nepozaben nastop na 25-letnici Šank Rock-a

Leto 2008 – Sokoncert s skupinama Vocaldente in Mauf – Sredi zvezd, VDP – večer nagrajenih skupin

Leto 2009 – gostovanje na Korčuli (2 koncerta), Festival Sredi zvezd – 1.nagrada žirije, VDP – Kaštela: vse tri večere, Vokalne igre Celje

Leto 2010 – Festival Sredi zvezd, VDP Kaštela, PopJazzFest

Leto 2011 – Festival Sredi zvezd, PopJazzFest

Leto 2012 – Festival Sredi zvezd, Popjazziada

Leto 2013 – Festival Sredi zvezd (1.nagrada publike, 2.žirije), Popjazziada, PopJazzFest

Leto 2014 – Festival Sredi zvezd (1.nagrada publike, 2.žirije), Festival VDP – Kaštela

Leto 2015 – Festival Planet TUŠ (2.mesto žirije), PopRok Šmarje, PopJazziada LJ

Leto 2016 – koncert ob 15-letnici,  Festival Planet TUŠ (3.mesto žirije), Festival Sredi zvezd

Leto 2018 – Festival Sredi zvezd, PopRok Šmarje, PopJazzFest Oplotnica

Leto 2019 – Festival Sredi zvezd (1.nagrada publike in žirije),

Leto 2020 – 20 letnica delovanja

 

 • OPERETNI ZBOR 

V letu 2005 je pripravil operetni zbor za opereto Radovana Gobca HMELJSKA PRINCESA

Zbor je bil sestavljen iz pevcev, ki so prišli iz različnih zborov (MePZ Oljka, MoPZ Prebold, Savinjski zvon, MePPZ Žalec, MoPZ Gotovlje, ŽePZ Gotovlje, Že PZ Griže, MePlPZ Žalec, Savinjski komorni zbor Žalec)

V letu 2007 za opereto MELODIJE SRCA

V letu 2009 za Savinovo opero POSLEDNJA STRAŽA

V letu 2018 za opereto Hmeljska princesa

 

 • v sezoni 2006-2007 je vodil Mešani Planinski pevski zbor iz Žalca,

“Pri tem zboru sem bil presenečen nad disciplino in organiziranostjo, kar smo skupaj povezali z mojimi izkušnjami in se zelo dobro predstavili na območni reviji ter na letnem koncertu! Zaradi svojih obveznosti pa na žalost ne utegnem biti z njimi, morda pa še kdaj…”

 

 • septembra 2014 prevzel strokovno vodstvo skupine ZaPet

“Že uveljavljena moška zasedba je izrazila željo po zabavni glasbi, zaradi majhnosti zasedbe in neizkušenosti na tem področju, sem posegel po Barbershop priredbah, ki jim zelo ugajajo.”

2015 – izvedba prvega samostojnega koncerta na Ponikvi in ponovitev v Petrovčah, uvrstitev na regijski nivo

2016 – dopolnitev programa in uvrstitev na regijski nivo

2017 – izvedba 2. samostojnega koncerta,

2018 – izvedba 3.samostojnega koncerta in uvrstitev na regijski nivo

2020 – izvedba 4. samostojnega koncerta

 

 • marca 2017 prevzel strokovno vodstvo Rudarskega okteta Velenje

2018 – izvedba koncerta z novim repertoarjem in uvrstitev na republiški nivo

2019 – izvedba koncerta ob 40-letnici in uvrstitev na republiški nivo, regijsko tekmovanje

 

Seminarji in strokovna pomoč:

Obiskoval je Republiške zborovodske seminarje in seminarje, ki jih organizirajo posamezna društva.  Strokovno pomoč pri delu z zbori sta mu nudila priznani dirigent prof. mag. Nikolaj Žličar iz Velenja in dirigent Andraž Hauptman.  Ogromno gradiva je dobil na seminarjih, Narodni Univerzitetni Knjižnici v Ljubljani, DZS – muzikalije, v zadnjem času pa na internetu in v tujih založbah.   Se pa tudi sam ukvarja z notografiranjem in tako tudi njegove skladbe in priredbe dobijo svojo obliko.

Dosežki v letih 1999 – 2014:

leto 1999:

Uvrstitev in sodelovanje na medobmočnih revijah:

 • Mešani pevski zbor CELEIA Celje,
 • Savinjski komorni zbor Žalec

leto 2000:

Uvrstitev in sodelovanje na medobmočnih revijah:

 • oktet Voglarji – Vinska Gora,
 • MoPZ Svoboda PREBOLD,
 • ŽePZ CELEIA Celje
 • Savinjski komorni zbor Žalec

leto 2001:

Uvrstitev in sodelovanje na medobmočnih revijah:

 • VS Cantemus ,
 • MePZ Celeia,
 • Savinjski komorni zbor Žalec

leto 2002:

Uvrstitev in sodelovanje na medobmočnih revijah:

 • VS Cantemus ,
 • MePZ Šmartno ob Paki
 • Uvrstitev VS Cantemus med osmimi izbranimi na republiško srečanje in posebna  nagrada za najbolj zaokrožen spored.

leto 2003:

Uvrstitev in sodelovanje na medobmočnih revijah:

 • VS Cantemus ,
 •  Savinjski Komorni Zbor

Dosežki na državnem nivoju:

 • VS Cantemus , 2.nagrada žirije in 2. nagrada publike na festivalu Sredi zvezd
 • Uvrstitev VS Cantemus na republiško revijo in posebna nagrada za najboljšo   izvedbo in spored.

leto 2004:  

Uvrstitev na medobmočni nivo::

 • VS Cantemus, medobmočna revija v Zrečah
 • Savinjski Komorni Zbor

Ostali dosežki:

 • VS Cantemus , 3.nagrada žirije in 3. nagrada publike na festivalu Sredi zvezd
 • Uvrstitev VS Cantemus na festival Većeri Dalmatinske Pisme v Kaštel Kambelovac pri  Splitu, in 3. nagrada za aranžma
 • Uvrstitev VS Cantemus na festival Vokal.total v Grazu.
 • MePZ Šmartno ob Paki – srebrno priznanje na regijskem tekmovanju

leto 2005:  

Uvrstitev na regijski nivo::

 • VS Cantemus, pridobljena strokovna ocena za republiško srečanje
 •  Savinjski Komorni Zbor, MePZ Šmartno ob Paki – na regijsko srečanje

Ostali dosežki:

 • VS Cantemus ,   3. nagrada publike na festivalu Sredi zvezd
 • vnovična uvrstitev VS Cantemus na festival Većeri Dalmatinske Pisme v Kaštel Kambelovac pri Splitu
 • uvrstitev VS Cantemus na republiško revijo

leto 2006:  

Uvrstitev na regijski nivo:

 • VS Cantemus,
 • Savinjski Komorni Zbor, MePZ Šmartno ob Paki

Ostali dosežki:

 • VS Cantemus,   uvrstitev na republiško revijo MVS
 • VS Cantemus, 2. nagrada na festivalu Sredi zvezd
 • VS Cantemus, uvrstitev na vse tri večere Dalmatinske pisme (30.06. – 2.07. 2006)

leto 2007:  

 • VS Cantemus – uvrstitev in nastop na reviji izbranih vokalnih skupin Slovenije
 • Uvrstitev na regiski nivo: Savinjski Komorni Zbor, MePZ Šmartno ob Paki
 • VS Cantemus – 1. nagrada žirije in 1. nagrada publike na festivalu Sredi zvezd, posebna nagrada za najbolje izvedeno slovensko pesem in za
 • najboljši spored
 • VS Cantemus – 3. nagrada žirije na večerih dalmatinske pisme, 2 nagrada z aranžma
 • Uvrstitev VS Cantemus na festival Vokal.total v Grazu, bronasta diploma

leto 2008:  

 • Uvrstitev na regiski nivo: Savinjski Komorni Zbor, MePZ Šmartno ob Paki, VS Cantemus
 • VS Cantemus – gost festivala Sredi zvezd (oba večera)
 • VS Cantemus – uvrstitev na večer nagrajenih skladb na Večerih Dalmatinske Pisme
 • uvrstitev na tekmovalni del 10. festivala VDP v Kaštel Kambelovcu

leto 2009:  

 • Uvrstitev na regiski nivo: zbor Popseslish (SKZ), MePZ Šmartno ob Paki, VS Cantemus
 • VS Cantemus – 1. nagrada žirije na festivalu Sredi zvezd
 • VS Cantemus – izbrani na vse tri večere 11. Večeri Dalmatinske Pisme (Novitade, Kaštelanski đir, Evergreeni)
 • MePZ Šmartno ob Paki: zmagovalci jesenske oddaje TV SLO – Spet doma – Med dvema zboroma

leto 2010:  

 • Uvrstitev na državni nivo: zbor Popseslish, VS Cantemus
 • VS Cantemus – 1. nagrada publike in 3. nagrada žirije na festivalu Sredi zvezd
 • VS Cantemus – izbrani na oba večera 12. Večeri Dalmatinske Pisme (Novitade, Kaštelanski đir)

leto 2011:  

 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish,
 • VS Cantemus –  2. nagrada žirije in 3. nagrada publike na festivalu Sredi zvezd

leto 2012:

 • VS Cantemus –  1. nagrada publike na festivalu Sredi zvezd
 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish, MePZ Šmartno ob Paki

leto 2013:  

 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish, MePZ Šmartno ob Paki
 • MePZ Šmartno ob Paki – srebrno priznanje na regijskem tekmovanju
 • VS Cantemus –  2. nagrada žirije in 1. nagrada publike na Festivalu Sredi zvezd

leto 2014:  

 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish, MePZ Šmartno ob Paki
 • VS Cantemus –  1. nagrada publike in 2. nagrada žirije na Festivalu Sredi zvezd
 • VS Cantemus – Festival VDP – Kaštela

leto 2015:  

 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish, MePZ Šmartno ob Paki, VS ZaPET
 • VS Cantemus – Festival Planet TUŠ – 2.mesto žirije
 • VS Cantemus – PopRock Šmarje
 • VS Cantemus – PopJazziada – LJ

leto 2016:  

 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish, MePZ Šmartno ob Paki, VS ZaPET
 • VS Cantemus – Festival Planet TUŠ – 3.mesto žirije
 • VS Cantemus – dobitnik Savinove plakete za dosežke in ustanovitev Acapella festivala Sredi zvezd

 leto 2017:  

 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish, MePZ Šmartno ob Paki, VS ZaPET
 • RO Velenje – regijski nivo

leto 2018:  

 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish, MePZ Šmartno ob Paki, VS ZaPET
 • Uvrstitev na republiški nivo: Rudarski oktet Velenje
 • VS Cantemus – Festival Sredi zvezd, PopRok Šmarje, PopJazzFest Oplotnica
 • zbor POPseSLISH – Grb občine Žalec

 leto 2019:  

 • Uvrstitev na regijski nivo: zbor Popseslish, MePZ Šmartno ob Paki,
 • RO Velenje – republiški nivo
 • VB Cantemus – 1.mesto publike in žirije – Festival Sredi zvezd
 • Regijsko tekmovanje RO Velenje, zbor PopSeSlish
 • Leto 2020 in 2021 je zaznamovala korona in vladni ukrepi, ki so onemogočili delovanje sestavov 

 

Do sedaj je vodil naslednje sestave:

 • MoPZ KUD Svoboda Šempeter  (leta 1985)
 • MoPZ KUD Svoboda Prebold ( od leta 1991 – 2005)
 • MoPZ KD Šmartno ob Paki (od leta 1994 – 1998)
 • Oktet VOGLARJI – Vinska Gora (od leta 1995 do 2001)
 • MePZ CELEIA Celje ( od leta 1996 do 2003)  
 • V okviru MePZ Celeia tudi ŽePZ CELEIA (1998-2001)
 • MePZ KD Šmartno ob Paki (od leta 1998)
 • Savinjski komorni zbor Žalec zdaj POPSESLISH (od leta 1998)
 • VS CANTEMUS Žalec (od leta 2000)  
 • “Operetni zbor” za opereto – Hmeljska princesa-Radovan Gobec (2005)
 • Mešani Planinski Pevski Zbor Žalec (sezona 2006-2007)
 • “Operetni zbor” za opereto – Melodije srca – Janko Gregorc (2007)
 • Opera Poslednja straža – Risto Savin (2009)
 • Vokalna skupina ZaPet ( jesen 2014)
 • Rudarski oktet (marec 2017)
 • Operetni zbor za opereto Hmeljska princesa (Radovan Gobec)

Za vse našteto je poleg priznanj in nagrad povezanih direktno z zbori in skupinami prejel še: Priznanje ZKO Žalec, Priznanje KS Prebold, Bronasti grb KS Prebold, Priznanje občine Prebold, Srebrni znak ZKD Savinja Žalec, Savinovo plaketo in ZLATI znak ZKD Savinja Žalec, značko občine Žalec, Častno Gallusovo značko JSKD in plaketo občine Šmartno ob Paki.

Ima ogromno gradiva za različne sestave, med njimi pa se najde tudi precej lastnih aranžmajev.  

Če želite ali iščete kaj, morda ima kaj za vas: kac.matjaz@siol.net


Da bi si zagotovili glasbeno doživetje na svojem dogodku, predlagamo, da si s pravočasno rezervacijo termina zagotovite nepozaben dogodek!

POPESTRITE SVOJ DOGODEK Z NASTOPOM NAŠE SKUPINE! POROKE, ABRAHAMI, OTVORITVE ... 041 741 137