Get Adobe Flash player

SPREMENI JEZIK:

Izberi jezik vmesnika!

 

Festival »Sredi zvezd«

SREDI_ZVEZD

ORGANIZACIJO FESTIVALA SREDI ZVEZD JE V LETU 2014 CANTEMUS predal v organizacijo  JSKD RS, OI ŽALEC v sodelovanju z Občino Žalec in ZKŠT Žalec.

15. Festival bo 18. maja 2019

VABLJENI !

 

NAKLJUČNI VIDEO:

NAKLJUČNE FOTOGRAFIJE

canntemus12let099 dsc_2344

AKTUALNO:

Božični koncert na Bledu

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

 

 zasedba 2023: Vesna, Monika, Nina, Matija, Matevž, Matjaž

 

 

 

 

 

 

 


ZADNJE NOVICE:

Zopet na Bledu na

tradicionalnem Božičnem koncertu

 

*************************************

Na festivalu Sredi zvezd 2019 smo osvojili

1. nagrado žirije in publike

 

 

 

 

pred Gastro Pubom Kolodvor v Žalcu

Vokalna skupina Cantémus že 19 let s pomočjo svojih glasov po-ustvarja a capella priredbe popa, rocka in jazza. Ideje za repertoar črpajo iz najpopularnejših pesmi starejšega in novejšega datuma ter jazz standardov, avtor večina aranžmajev je njihov umetniški vodja Matjaž. Radi se poigravajo z različnimi zvoki, ki jih vkomponirajo v skladbe in jim tako dajo dodatno zanimivost in širino. Osem vokalistov nadgrajuje svoje vokalno znanje in sposobnosti iz leta v leto in se loteva vedno novih projektov. Zato jih tudi nagrade z več festivalov doma in v tujini uvrščajo med boljše naše a capella skupine. Med pomembnejše nastope štejejo republiške revije, festivale doma in v tujini, ter nastope z domačimi in tujimi estradniki in skupinami. So ustanovitelji in do 2013 so bili glavni organizatorji festivala acapella skupin »Sredi zvezd« v Žalcu. S tem festivalom so začrtali novo ero vokalnega petja v Sloveniji in s tem dali še eno vrhunsko prireditev. Tudi s tega festivala že imajo lepo kolekcijo nagrad. Julija 2014 so že osmič sodelovali na Festivalu Dalmatinske pisme v Kaštel Kambelovcu pri Splitu. Lani so s prenovljeno zasedbo nastopili na večeru uveljavljenih skupin na festivalu Sredi zvezd v Žalcu na PopRok festivalu v Šmarju pri Jelšah in PopJazzFest-u v Oplotnici, letos pa s prepričljivim nastopom osvojili publiko in žirijo na 15.festivalu Sredi zvezd.

Vokalna skupina Cantémus je v svojem devetnajst-letnem obdobju dosegla izjemne rezultate na področju vokalne glasbe tako doma kot izven naših meja. Štiri-krat so bili med najboljšimi izbranimi skupinami na republiški reviji MPS in tako postali Nosilec zlatega žiga JSKD Republike Slovenije, kjer so prejeli tudi nagrado za najboljši spored in izvedbo. Dva-krat so bili na festivalu vokal.total v Grazu, 8-krat na Festivalu dalmatinske pisme v K.Kambelovcu pri Splitu, 15-krat na festivalu Sredi zvezd, 5-krat na PopJazzFestu v Oplotnici, 3-krat na PopJazziadi v LJ, 2-krat na Acapella festivalu Planeta TUŠ in 2-krat na PopRok festivalu v Šmarjah pri Jelšah. Skupno so izvedli preko 340 nastopov po Sloveniji in izven  meja. Za svoje delovanje so prejeli tudi odličja: Zlati znak ZKD Savinja, Savinovo plaketo, plaketo Mestne skupnosti Žalec.

ZASEDBA 2019

Skupina trenutno šteje 7 članov: 2V+4M+1N  =  Vesna, Vita, Matija, Monika, Matjaž, Matevž, Nina

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Matjaž Kač

Matjaž Kač

DRUGI O MATJAŽU: Oče in strokovni vodja skupine VS Cantemus s svojimi dolgoletnimi izkušnjami prispeva velik pečat pri oblikovanju same zasedbe. Skoraj vedno nasmejan, s klasično “bradico”, ki se mu včasih zatrese, če postane malce bolj “čustven”, ko imajo pevci kakšen “slab” dan… Ker po službeni dolžnosti gradi, se trudi, da bi tudi v glasbenih vodah zgradil najbolje, kar je mogoče. Rad se druži s pevci ob dobri kapljici svetlo-temnega, obožuje vse kar je rockovskega in dalmatinskega, v zasedbi pa ubira najnižje tone partitur.

MATJAŽ O SAM SEBI: Že od malih nog sem ljubitelj vokalne glasbe (po duši sicer rocker). V Acapella svet pa sem zašel preko posnetka, ko mi je Vesna pred mnogimi leti posnela na TV eno tujo moško zasedbo( še danes ne vem za katero skupino je šlo). Potem sem začel iskat… pa so prišli v Cankarja The Kings Singers prvič, pa drugič, začel se naročat CD-je tujih acapella skupin: Flying Pickets, Real Group,  Končno pa smo ustvarili svojo skupino in začelo se je ustvarjanje, s festivalom Sredi zvezd pa navdušili še ostale skupine k tovrstnemu ustvarjanju. Acapella je res posebna izkušnja za vsakega, ki jo izkusi, saj tu nisi samo pevec, tu si del banda in včasih moraš znat »igrat« na več instrumentov. Seveda pa je poseben izziv delat aranžmaje. Ponosen sem na skupino in na vse, ki ste v teh letih prispevali del sebe, kajti vsakdo je dal skupini svoj pečat. Z leti pa tudi zasedba dosega moje želene rezultate izpred let.

 

Vesna Kač

Vesna Kač

 

DRUGI O VESNI: “Druga mama” v zasedbi je prav gotovo Vesna, ki skrbi, da pevcem ne manjka nič. Sama sodeluje v zasedbi že od vsega začetka, zato ji izkušnje in znanje komadov včasih zagode in se na vajah dolgočasi, ker pač že vse zna… Ljubiteljica dobre kapljice in dobre glasbe, prav tako obožuje vse kar je dalmatinskega, s svojim najvišjim glasom in žvrgolenjem pa včasih dela konkurenco Slavčkom in drugim pticam pevkam.

VESNA O SAMA SEBI: Verjamem v tisto kar čutim, v energijo v nas in okoli nas. Obožujem pozitivne vibracije in vedno nova iskanja . In to je sigurno glasba, ki jo ustvarjamo v skupini.. Ob 12-letnici želim nam vsem veliko uspešnih koncertov in veliko zadovoljne publike.

 

 

 

Vanja Dizdarević

Vanja Dizdarević

 

 

DRUGI O VANJI: Razposajen mladenič, ki bi lahko delil pozitivno energijo. Ko ga spoznaš, lahko deluje nekoliko čudaško, (kot vsi glasbeni mojstri in virtuozi), a ko ga spoznaš opaziš, da ga je samo srce, ki živi za glasbo. Kot pevec je poleg ostalih zasedb in skupin tudi član zasedbe Perrpetuum Jazzile, v zasedbi VS Cantemus pa z vokalnimi perkašni skrbi, da zasedbi ne zmanjka ritma.

 

VANJA O SAM SEBI: pft ccc sk ck pf …  kšššššš

 

 

Matija DelNegro

Matija DelNegro

 

 

 

 

 

 

 

 

Monika Mandelc

Monika Mandelc

 

 

 

 

 

 

 

 

Vita Zorko

Vita Zorko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina Kač

Nina Kač

 

 

 

 

 

 

 


Da bi si zagotovili glasbeno doživetje na svojem dogodku, predlagamo, da si s pravočasno rezervacijo termina zagotovite nepozaben dogodek!

POPESTRITE SVOJ DOGODEK Z NASTOPOM NAŠE SKUPINE! POROKE, ABRAHAMI, OTVORITVE ... 041 741 137